Grynkorvs boogie!

Ok hörrni, i morgon är det så äntligen den tredje torsdagen i oktober och därmed dags för en av Skaraborgs (förmodligen hela Sveriges) viktigaste dagar –  Grynkorvens Dag! 2018 års Grynkorv, som utsågs av Grynkorvsakademin i samband med Matfestivalen, blev ICA Nära Evaldssons från Åsarp. Priset delades likt tidigare år ut av Anna Maria Corazza Bildt, som tillsammans bland andra våran kompis Paul Svensson, Claes Wernersson från Qvänum Mat & Malt och Tommy Myllimäki sitter som ledamot i Grynkorvsakademin.

title

Vi har uppmärksammat denna älskade delikatess i flera inlägg tidigare, och vi är inte blyga när det kommer till att tänja på traditioner. Grynkorvstacos (här finns receptet) är en given succé om du frågar oss, som inom kort borde ersätta alla andra varianter på fredagstacos… Annars är det väl ändå godast med rotmos (bästa receptet finns här) och senap till? Eller föredrar du potatismos och lingonsylt? Eller är skinnatrôtbiffar det bästa du vet? Äh, varför välja? För er som bor i Skaraborg kommer det inom ganska snart framtid dyka upp ett trevligt vintermagasin från Next Skövde i era brevlådor, där kommer det bland en massa andra trevligheter även finnas ett recept där grynkorven spelar en av huvudrollerna. Mums!

title

 

Varför inte passa på att bli medlem i Grynkorvens Vänner dagen till ära? Här hittar du allt du behöver veta för att bli det.

Tyckte du om detta? Dela gärna!