Bland blommor och bin….

Sött är gôtt och så tycker vi väl alla och har så tyckt länge länge….för detta uppskattade livsmedel som vi älskat i tusentals år är ju helt fantastiskt att använda både till det ena och det andra, inte bara att äta för det har haft en plats i husapoteket också och har väl så fortfarande. Häromdagen gjorde jag med livet som insats 😉 ett besök hos en biodlare i Timmersdala, Linhda Mogren med familj bor på en liten gård utanför Timmersdala och har sju kupor med bin, Linhda ville skaffa bin för naturens skull och för att hjälpa omgivningen med pollineringen och honungen blir ju en trevlig bonus.

title

Det är ju så coolt att det kan skilja sig så betydligt åt vilka blommor bina hämtat sin nektar ifrån, den mörkgulare färgen måste ju vara ifrån en massa maskrosor?!

title
title

Efter hårt arbete kan det vara skönt att få svalka av sig i en pool, en gammal parabol får här tjäna som en fuktig oas, ett gott återbruk!

Det finns oerhört mycket att säga om honung, för 600 år sedan gick det till och med att betala sin skatt med den. Men det får bli ett annat inlägg om det, dock så är det värt att nämnas att en stor del av den importerade honungen som säljs så är det stor risk att det fuskats en del med den, det kan nämligen vara så att den blandats ut med billigare sockerarter. Så ta det säkra före det osäkra och köp lokalproducerad honung, och få chansen att smaka på en specifik plats! Ett annat inlägg kanske också kan handla om hur arbetsförordningen ser ut i bisamhället för den är högst intresssant.. 🙂

title
title

Den här honungen och BI-produkterna hittar du bland annat på REKO-Ring Skövde och den där läppsalvan, den slår nog Elisabeth Arden i både pris och kvalitet!

Vet Ni förresten hur man kollar hur många bin det finns i Sverige? Man gör stickprov…..

Tyckte du om detta? Dela gärna!