Tempeh och torka!

Idag hade jag ett intressant samtal med Gisela Wass som driver Gissla Trädgård, Gisela är en flitigt förekommande leverantör på rekoringen och har du inte provat hennes kombucha så gör’t direkt för den är nämligen to die for. Men nu är det så att hon också gör tempeh, ett proteinrikt livsmedel som Gisela gör på svenskodlade bönor och ärtor som man sen kan marinera och tillaga och få uppleva svenskodlad vegansk ”snabbmat” som är både nyttig och supergod!

title
title
title

Oundvikligen kommer vi in på spåret kring det här med torkan, den värsta i mannaminne…och här blir det känsligt, för hur ska vi som konsumenter bete oss? Krispengar från regeringen i all ära toppat med lite dieselskatt…. men det är ju ändå vi som kan göra skillnad. Vad kan vi om matproduktion egentligen?  Riskerar lantbrukarna att bli arbetslösa? Riktigt så enkelt är det inte.  Det är ju för bövelen samverkan som gäller nu! Om vi alla ser till att köpa svenskt kött och svenska produkter så hjälper vi till, även handeln måste hjälpa till med att styra försäljningen och påverka, så kanske vi kan se ljuset….

title

 

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!