Ett hett och svalt recepttips!

Här kommer ett recept på en kall yoghurtsås som passar lika bra till både fisk och kött eller bara att dippa lite goa grönsaker i, tidigare idag var jag i Falköping på Malta Johanna Marknad som hade premiär för sin 10:e (!) säsong och fick med mig en hel del godsaker, bland annat färska örter och grönsaker från Karleby och fläskkött från Ambjörntorp som ska bli spännande att få prova på grillen ikväll!

title
title

En påse med fem olika örtkryddor för blott en hundring!!! Och den underbara zucchinin gick på en tia, bra mat måste få kosta men ibland är det ju i princip gratis!

title
title

Grovhacka örterna och mortla sedan de så att smakerna frigörs på bästa sätt, har du inte en burk med rökt chilisalt från Gissla så skaffa det pronto! Det är nämligen ett oerhört bra sätt att piffa till det mesta när man lagar mat genom att salta med denna eminenta krydda.

title

Och såklart, denna fantastiska yoghurt. Skeen levererar en grym produkt!

Örtsås

Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 1 dl hackade örter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor fint hackade
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 dl yoghurt
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Grovhacka örterna och mortla tillsammans med oljan. Jag använde salvia, dragon, oregano och rosmarin men här kan man använda sig av vilka örter som helst, prova gärna flera olika kombinationer för att se vilken som blir just din favorit

    Blanda sedan ihop allt och smaka av med salt och peppar, låt stå ett par timmar för att alla smaker ska få en chans att gifta sig.

Tyckte du om detta? Dela gärna!