Mellan Vänern och Wettern

Glass i de största av lass tack hojtar vi på Smaka! och spanar oss nyfiket omkring var de svänger en som faller oss på läppen. Men vänta nu, för sådär två år sedan så skrev vi om glassparadiset Hjo och även om vi såklart har varit där sen dess så har vi inte kollat läget med hur det är med våra glassiga älsklingar på Wetternglass i år. Hur är det med Gula Paviljongen och finns det någon mer stans vi kan slå oss ner och njuta av denna dröm? Det tar vi reda på nu!

Smaka gillar Wetterng

I sommar håller precis som tidigare år ”Gula Paviljongen” i Hjo öppet så att du kan smaska på en hembakad våffla fylld med glass tillverkad på ekologiska råvaror och massor av love. Är du mer av en sorbetperson så kan du lätt stilla det behovet, och tycker du likt oss att vegansk”Nicecream” där banan står för krämigheten är dröm, ja då tar du det! Eller varför inte en kula av varje och en liten challenge för att se vilken du gillar allra mest. Omöjligt att avgöra dock. Om du tar dig till paviljongen en torsdag vid kl. 18 så kan du brassa glass och lyssna på jazz. Vilken kombo va?

Foto: Mårten Bergkvist

Befinner du dig i Forsvik i sommar så är du en lycklig själ på så många vis. Här kan du bland annat nyfiket spana på när båtar slussas genom den äldsta slussen på Göta Kanal, ta en tur på Sveriges enda hjulångare – Eric Nordevall II -eller varför inte fylla på kunskapskontot med 600 år av svensk industrihistoria på Forsviks Bruk? Allt detta kan du göra i Forsvik med sällskap av en Wetternglass i handen, för från alldeles huserar de även hos ”Götas Glass & Gott”. Hurra vad trevligt!

Alla goda ting är som bekant tre, och nu på lördag den 16 juni så är det premiär för Wetternglass nya stjärna att börja lysa. ”Bakfickan Glassbar & Bistro” i Karlsborg fast samtidigt Italien, fast i Karlsborg… Alltså hur underbart låter det att kunna frossa i Wetternglass, slå sig ner i bistron och njuta av en delikatesser från Gusto Classico i Hjo, eller en perfekt krispig surdegspizza? Att ta ett glas bubbel  i baren med solnedgång över Bottensjön som vy? Kom igen, här snackar vi turista hemmavé på riktigt! Vi säger tack och ses snart. Många gånger.

För öppettider och övrig info. håller du dig enklast uppdaterad via Wetternglass på Facebook och Instagram. Länkar hittar du här.

Tyckte du om detta? Dela gärna!