V som i Vallevägen och världens bästa väg!

Så här års så är det snudd på obligatoriskt att ta sig en sväng längs vackra Vallevägen, särskilt när vädret närmar sig medelhavstemperaturer och man behöver en paus från allt hemmafix i trädgården. I lördags var det min tur att slita mig ifrån gräsklippning och dylikt för att ge mig ut på en utflykt och som den historienörd jag är så började jag i Varnhem för ett besök i klosterkyrkan med dess omgivning, klosterruinerna, örtagården och nybyggda Kata gård är den perfekta starten. Det är så mäktigt och intressant, måste bara läsa om alla ARN-böcker när jag kommer hem tänker jag när jag står där och beundrar vår fantastiska historia!

title
title
title

Men på utflykt så är det ju lätt att bli kaffesugen och har man inte packat med sig picknickkorg så får man leta upp ett fikaställe, tur att det finns gott kaffe i direkt anslutning i det intilliggande klostercaféet. Här kan man slå sig ner under en väldoftande syren och njuta en god kopp kaffe.

title

Det finns så mycket att uppleva och titta på, kika in på Vallevägen för tips! För egen del så gick resan visare till Bro Gård i Istrum och gårdsbutiken Smakfullt, där hittar man allehanda delikatesser, inredningsdetaljer och kläder men framför allt ett sagolikt kött. Familjen Catoni har i närmare 20 år producerat nötkött på Backgården i vackra Vallebyggden, med egenproducerat ekologiskt ensilage, spannmål och drank (restprodukt från sprittillverkningen i Lidköping) kan det ju inte bli annat än bra. Köttet som de styckar själva i egna lokaler går att köpa rätt över disk i gårdsbutiken men man kan också köpa köttlådor från 10 kg och uppåt. Här inhandlades både kvällsmat och söndagsmiddag, i nästa inlägg kommer recept på några av härligheterna!

title
title
Tyckte du om detta? Dela gärna!