Odlingstider!

Så här års så spirar det ju i våra land, oavsett om man är hobbyodlare eller lever på att producera grönt. Och idag hade jag förmånen att få träffa Michael Skaret på Nordamark Inomhusodling för en liten pratstund med allt från företagande till mikrogrönt. Just mikrogrönt är Michaels affärsidé, och i Skövde odlar han inomhus i så kallad vertikalodling, i syfte att minska värdefulla resurser som färskvatten och energiåtgång och samtidigt bibehålla hög hygien. Det här är så coolt för det tar max en vecka upp till två veckor innan skörd beroende på vad man odlar.

title

Att effektivt kunna odla vertikalt mitt i staden och kunna leverera färska varor året runt utan att behöva använda bekämpningsmedel är ett av hans mål. Och man ser idag att världen över spirar det i utrymmen som man tidigare inte hade kunna tänka sig att det skulle odlas i.

title

Michael är en sann entrepenör och en riktig hjälte! Att gå från att vara officer i försvarsmakten till att leva sin dröm och leverera dessa fantastiska produkter är vi oerhört glada för, senapsskotten är tooo die for! Vi följer med spänning denna fortsatta resa och ser med stor tillförsikt fram emot framtiden.

title

Idag sker all distribution via Grönsakshuset i Skövde så det är bara att åka dit om man vill inhandla dessa godsaker, men vill man prova på själv så står Michael redo att hjälpa till!

title
Tyckte du om detta? Dela gärna!