Sill i dill

Visst är det gott med dill till sill men här kommer ett recept på en lite annorlundare kryddning. Det börjar ju bli dags att lägga in sillen så här en vecka innan julafton, men tack och lov för den där 5-minutersillen, en färdig inläggningssill som man kryddar själv. Man sparar en hel del tid om man slipper vattna ur och koka grundlag som sillen ska ligga i ett tag, här är det bara att smaksätta med precis vad som helst. Man kan göra den klar eller krämig, ta ut svängarna så mycket Ni vill.

title
title

Inlagd sill med havtorn, citrus och purjo

Ingredienser

 • 1 pkt 5-minutersill
 • 1 krm korianderfrön
 • 1 krm kummin
 • 1 krm anis
 • 1 st apelsin, riv bara av det yttersta på skalet
 • 1 st citron, riv bara av det yttersta på skalet
 • 1 st röd chili, fint hackad
 • 5 cm purjolök, fint strimlad
 • 1/2 dl havtorn
 • 2 st stjärnanis

Instruktioner

 1. Häll av lagen. OBS! Kasta inte bort den utan spara. Skär sillen i bitar. Mortla de torra kryddorna lätt och blanda sedan med chili, purjo och citrusskalen tillsammans med lagen och sillen. Häll upp på burk och låt stå ett par dagar.

  Tips! Tillsätt gärna lite aqvavit efter tycke och smak.

Tyckte du om detta? Dela gärna!