Filloumi?!

Men precis så, Filloumi – inte Halloumi alltså. Vafalls tänker du. Detta vill vi såklart veta allt om, så jag tog mig ett litet snack med ostmästare Filip Larsson och det visade sig dessutom att Matfestivalen är med på ett hörn…

Att Filip valde att lägga sin kärlek på mat, och just ostförädling, föll sig ganska naturligt då hans mamma driver restaurang och hans pappa en mjölkgård. Att det sen blev just Halloumi/Filloumi var främst för att Filip själv diggar osten skarpt. Så kärlek till mat och en fascination av mobilitet fick Filip att klura på hur en småskalig ostproducent bäst ska kunna hitta ut till hungriga kunder genom att söka upp dem, istället för att kunderna ska söka upp dig. En kompis till Filip påminde honom om att han för många år sen pratade med en matvagnskrögare på Matfestivalen om att han själv ville in i den världen och rocka loss, och nu var tiden alltså inne! I höstas rev Filip och hans bror en gammal husvagn som blev grunden till food trucken. 8 månader senare var vagnen redo att möta vägarna och Filloumihungriga kunder som är sugna på Filloumiburgare serverad mellan två rostade ekologiska surdegsskivor, med sallad, lök, tomat och ”Ramslöksmayo”. Mums säger SMAKA!

Bild1

Vagnen går under namnet Stekosterian, en ordlek där du hittar både stekos och eko. Perfekt! Stekosterian rullar vidare och vill du stilla ditt Filloumisug snarast så kan du titta förbi på Matmarknaden i Skara nu på lördag den 30:e september. Vil du veta vad som händer efter det så söker du enklast upp Stekosterian på Facebook och Instagram.

Bild2

SMAKA! Hejar på Stekosterian!

Tyckte du om detta? Dela gärna!