Klöverlikör eller Chateau du Mu!

Klöverlikör, Chateau du Mu, Kobira eller Ko-Juice, kärt barn har många namn. Ett iskallt glas till nybakta bullar eller rykande het till semlan. Ja det finns många användningsområden för denna kära dryck som i sig är så god men är också en viktig ingrediens i bland annat ost, smör, yoghurt och mozzarella. Jag kommer ge några tips på vad ni kan göra med denna härliga dryck i nästa blogginlägg. Men just den här mjölken är så mycket mer än den mjölken som vi är vana vid, den är inte homogeniserad vilket ger en fylligare och lödigare smak. Både bullarna och semlan blir godare! Att handla en nyupptappad produkt som denna med bara en kvarts bilfärd in till butiken gör gott i hjärtat! 100 % mjölk. Inget tillsatt, inget borttaget!

title
title

På Esbjörntorps gård utanför Värsås stod det lilla gårdsmejeriet klart i augusti 2016 och i anslutning till mejeriet finns det en liten gårdsbutik som är öppet dagligen mellan 9.00 och 21.00 för självbetjäning. Förutom den goda mjölken finns här även en ljuvlig yoghurt i två varianter, en naturell och en som är smaksatt med honung från trakten. Yoghurten har en naturlig fetthalt på ca 3,8-4,2 %. Mjölken säljs även i mjölkautomater på Ica Maxi, Coop Forum och Coop Extra i Skövde, både i glasflaska men finns även i engångsflaska om man glömt ta med sina glasflaskor eller missat att diska dem. Esbjörntorps Gårdsmjölk finns även på en av Skövdes restauranger och är representerade på REKO-Ring Skövde.

title

Ut på tur aldrig sur….med färsk mjölk!

 

 

 

 

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!