En liten men Wass producent!

Gissla Trädgård som Gisela Wass tillsammans med sin rare bonne driver ligger vackert belägen i kulturlandskapet i Borgunda, strax söder om Skövde. Här odlar man grönsaker, örter och bär som man säljer i gårdsbutiken men också på REKO-ring Skövde och Falköping. Man förädlar även sina grönsaker, som t ex ett rökt chilisalt, de fantastiska inlagda gurkorna och de soltorkade tomaterna. Och så brygger Gisela drycken Kombucha som hon smaksätter med gårdens frukter, bär och örter. Kombucha är en naturligt kolsyrad dryck som görs på en bas av te med hjälp av en ”kombuchasvamp” som sätter i gång fermenteringsprocessen så att den får sin karakteristiska friska smak. Drycken har använts inom den asiatiska kulturen i årtusenden, främst för sina hälsobringande egenskaper. Vid mitt besök så fick jag provsmaka tre varianter; rabarber, mynta och havtorn/ingefära. Sååå gott!!! Det bubblar nästan till i kroppen och man känner verkligen hur gott den gör. En ny favoritdryck! Här produceras även ekologiska ägg med den gulaste av gulor. Prova dem gärna lättkokta tillsammans med det rökta chilisaltet.

title
title

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!