The winner takes It all på skaraborgska.

Ni kommer ihåg den där fantastiska dagen på Billingen i slutet av september förra året va, då när det lagades mat över öppen eld så att svetten lackade och magarna kurrade i kapp med röken? Alltså när SM i utomhusatlagning för allra första gången gick av stapeln, oj vad trevlig det var. Och lika trevligt utgår vi från att det blir på årets SM, den 16 September när mästereldarna tänds för andra gången. Men tillbaka till 2016 och det lag som eldade, hackade och brassade ihop den vinnande menyn (menyn hittar du här) – ”Matdårarna”. Ta en kock, en lärare och en läkare, blanda väl och du har en succe!

Fotograf: Mårten Bergkvist
Fotograf: Mårten Bergkvist

Första pris bestod av en resa till några av våra lokala producentälsklingar, och för snart två veckor sedan tog ”Matdårarna” med sig Next Skövdes Charlotte Backman och Sven-Erik Larsson från Lokalproducerat i Väst (bloggens bästa kompisar och tillika arrangörer för SM:et). Smaka! hade mer än gärna hängt med på ett hörn och lyssnat nyfiket på vad Sofia på Sivans ost berättade om ostförädling och hela företaget som ju började i det där garaget du vet… Eller hur det går till när Skeby energis sju lokala entrepenörer får fram totalt en miljon liter av den gyllene kallpressade rapsoljan. För att inte tala om hur lovely det vore att få spana på bison under en bisonsafari på Wrågården eller snacka lite med hönorna hos Moster Susanne.

Fotograf: Mårten Bergkvist
Fotograf: Mårten Bergkvist
Fotograf: Mårten Bergkvist
Fotograf: Charlotte Backman
Fotograf: Charlotte Backman

Ja du förstår ju att de hade en trevlig resa, så vad väntar du på? Anmäl dig med ett lag till årets SM nu så kanske du också får åka på producentturné. Allt du behöver veta hittar du här.

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!