Trefaldig god jul!

Så är den äntligen här, julveckan. I love It! Precis lika mycket som när jag var liten, eventuellt ännu mer nu… Jag gillar även choklad och att helt ogenerat sno recept från andra, men justera dem en smula så att de blir ”mina”. I förra inlägget svängde jag ihop en pizza med inspiration från en kollega, perfekt upplägg tycker jag och delar därför glatt vidare ett recept som min fina vän och kollega Tove tipsade mig om. (När Tove inte äter choklad  så skriver hon rackarns bra texter om till exempel platåberg, och du kan smittas av hennes energi om du tar en tur förbi Turistbyrån i Skövde)

Alla minns väl trillingnöten som låg så fint i Aladdinasken, men som fick tacka för sig för att den inte var ”tillräckligt unik i smak”. Larvigt säger jag, då gör vi den unik och smaksätter den med hetta. I orginalreceptet ingår Sriracha, en av de godaste heta såserna och som ofta finns i mitt basskafferi. Detta till trots valde jag istället att använda Louisana Hot Sauce, typ som Tabasco, men testa loss vilken du diggar bäst. Om du inte alls tycker att chili och choklad är en succékombination så går du loss på något du tycker om istället. Lakrits, lime, vanilj, pepparkakskryddor….

title
title

 

 

Med detta smarriga recept passar Smaka! på att önska er alla en riktigt god jul fylld av smaker. Vi ses igen någon gång i början av glittrande 2017, fram tills dess  – ät bara sånt du tycker om och skippa nyårslöften som innebär någon sorts diet.

God Jul och Gott Nytt År!

Tyckte du om detta? Dela gärna!

Trillingnötter med sting

Du behöver:

  • 150 gram hasslenötter
  • 250 gram choklad (en god choklad, inte blockchoklad va?)
  • Hot Sauce
  • Hackade hasselnötter till dekoration

Rosta hasselnötterna i en torr och varm stekpanna. Droppa över hot sauce i valfri mängd, börja blygsamt. (Obs! Ta inte ett djupt andetag precis när du droppar på såsen, ha gärna ett fönster öppet)

  1. Smält chokladen i ett vattenbad, rör försigtigt hela tiden för en jämn smet (Vill du smaksätta med något, då är det nu när chokladen smält du gör det)
  2. Blanda i de rostade nötterna när chokladen är helt smält, blanda väl
  3. Ta upp tre nötter i taget med en sked, och lägg på ett bakplåtspapper
  4. Strö över lite hackade hasselnötter, och ställ dem sen svalt tills chokladen stelnat.
  5. Klart! Mumsa på.