Birdie nam nam

Jag var på en liten producentturné för nån vecka sen sådär, jag älskar att vara på turné och blir varm av lycka och nästan lite tipsy av allt härligt som finns här i Skaraborg och all den fina samverkan som pågår producenter emellan. Precis så ska det vara, låt oss inspireras och använda varandras kunskaper istället för att konkurrera.

Hursomhelst, en av producenterna jag besökte var glada Niklas Persson hos Adelsåsens Kalkon i Stora Levene på varaslätten. Ett familjeföretag som har haft koll på kalkoner i över 40 år och som dessutom har koll på hela kedjan. Från kläckeri till färdig produkt.

title
title

Bröstfilé, kalkonfärs, rökt kalkonkött, kalkonvingar, hel kalkon bland annat…. Och missa inte Slättaböjen! Slättaböjen vann förstapris i Matverks deltävling för Västergötland 2014 med motiveringen ”En god anrättning med kryddor och ingredienser i en härlig förening. Bidraget är ett tydligt exempel på att samverkan ger utdelning. Ett stort grattis till en bra produkt som vi hoppas snart hitta hos en återförsäljare nära dig”. Matverk är alltså en tävling för producenter, förädlare och kommunikatörer som tillsammans förverkligar en produktidé. Ett sätt att skapa ett större skafferi och nå ut på marknaden med en rackarns bra produkt.

title
title

Ja ja ni fattar att det är något bra, men vad är det exakt jag snicksnackar om? En korv såklart, från slätten. Kalkonkorv smaksatt med Syster Yster från Påverås Gårdsmejeri som lagrats i fyra månader av Sivans Ost. Du hör ju, klart att det är en god korv.

Gårdsbutiken är öppen på fredagar och lördagar, för exakta tider kika här.

Tyckte du om detta? Dela gärna!