SM på gång!

Yes det är sant, nu på lördag den 17 september är det dags för det alldeles fantastiska arrangemanget ”Sweden Outdoor Festival” uppe på Billingens Fritidsområde. Det kommer att innebära alla möjliga härliga utomhusaktiviteter och föreläsningar som gör både din kropp och ditt sinne lyckliga (här hittar du all information), men det innebär också SM i utomhusmatlagning. För första gången någonsin! Så pass fränt att jag bara måste vara med på ett hörn. Smaka! kommer att vara på plats och prata lite med våra kompisar Paul Svensson och Mattias Hägg som tillsammans med tre andra herrar sitter i juryn, högst lämpligt med lite kvinnlig list där tycker jag. Men framförallt kommer vi att kolla vad de tävlande lagen svänger ihop för smarrigt. Tre rätter på tre timmar handlar det om, dessa ska lagas enbart av de lokala råvaror som finns i den råvarukorg lagen får, goda saker från bland andra Wrågården, Sivans Ost, Skeby och Söråsen. Maten ska sen brassas över öppen eld och Trangiakök. Jamen du hör ju själv vilket drömkoncept, det kan inte bli annat än succé.

Foto: Tuana
Foto: Tuana

Så gör det enda rätta och följ tävlingen live.

Första laget startar kl. 10.00, lagen startar sedan med tio minuters mellanrum. Första laget serverar juryn kl. 13.00 och sista laget ca 15.00. Prisutdelning kl. 16.00. Kom och titta, det blir kul!

Tyckte du om detta? Dela gärna!