Låt festen börja!

Men tänk va, nu är vi där på året igen då den roligaste festen av alla går av stapeln, Matfestivalen. Då Skövdes krögare brassar krubb i Kyrkparken så att svetten lackar, barnen härjar på deras alldeles egna festival vid Livets Brunn och våra älskade lokalproducenter bullar upp på Hertig Johans Torg. Smaka! kommer att mingla mest i Saluhallen där du kan shoppa loss lokala smarrigheter från bland andra Filloumi i Stekosterian, ägg till söndagsbrunchen hos Moster Susannes Ekoägg, ost från Påverås Gårdsmejeri och chark från Cleassons Chark till den skarborgska tapaskvällen. Mums, vilket perfekt tillfälle att passa på att smaka på Skaraborg och prata med producenterna bakom det vi äter.

title

Förutom shopping så bjuds vi på ett fullmatat program från scenen i Saluhallen där våran kompis Paul Svensson är konferencier när lokala proffs, små mästerkockar och dessertmästare avlöser varandra i både stafetter och mer stillsam, men lika inspirerande, matlagning. Paul lämnar dock faktiskt scenen några gånger för att leda alla matglada barn som vill gå på matvandring, hur när och var detta går till hittar du här. (där hittar du hela härliga festivalprogrammet). När Paul är borta passar Smaka! på att dansa på scenen för att laga spontana tacos och snacka projekt Saluhall.  Hur många har vågat testa tacosen vi lagade förra året? Gör det! Apropå det, bänka dig framför scenen i Kyrkparken på lördag kl. 16.00 när årets grynkorv utses av Grynkorvsakademien genom Anna Maria Corazza Bildt.

Fredag 31/8 kl. 17.00 (Spontana tacos!)

Lördag kl.13.00 och kl.17.00 (Då snackar vi om Mattias spännande Saluhallsprojekt)

title

Denna fest vill du inte missa!

P.s, glöm inte att följa Smaka! på Instagram @smakaskovde, där blir det bildbuffé under hela Matfestivalen.

Tyckte du om detta? Dela gärna!