Let’s go bananas!

Tidigare i veckan kollade vi läget hos Wetternglass och nämnde bland en massa annat gott att de gör ”Nicecream”. En bananbaserad liten dröm som är beroendeframkallande om du frågar oss. Så, let’s go bananas och låt mig dela ett av de kvickaste recept som finnes i Smakas skafferi. (Det enda som tar lite tid är tiden det tar för bananerna att frysa. Så passa på att frysa in lite extra när du ändå är i farten!)  Receptet går att variera i näst intill det oändliga. Banan, kakao och jordnötssmör. Banan, blåbär och kardemumma. Banan och mango. Banan och choklad toppat med finhackade rostade hasselnötter… Ja du fattar, kör bara kör. Men nu är det topptid för jordgubbar så de c-vitaminrika raringarna känns som en givna smakkompisar.

Foto: Camilla Åhlin

Frozen banana dream

Portioner 4 port

Ingredienser

  • 5 stora ekologiska bananer, skivade och frysta
  • 1,5 dl skivade jordgubbar, skivade och frysta
  • 1 nypa vaniljpulver (frivilligt 🙂 )
  • 1 tsk pressad citron
  • 1/2 citron finrivet skal
  • 1 stor nypa rostade kokoschips till topping
  • Frivillig mängd riven mörk choklad till topping

Instruktioner

  1. Skiva och frys in banan och jordgubbar, gör extra mycket så att du har när suget faller in. Räkna med cirka två timmars frystid,

  2. Mixa de frysta bananerna och jordgubbarna (enklast i matberedare) tillsammans med citronjucie, citronskalet och eventuellt vanilj. 

  3. Skeda upp glassen strutar eller dina bästa glasskålar, toppa med kokoschips och riven choklad. Ät! (Helt ok att äta glupst, glassen smälter ganska snabbt)

title
Tyckte du om detta? Dela gärna!