Någon har lagt rabarber på kompotten.

Mattias gav oss ett recept på den perfekta rabarbersaften förra veckan, vi gillar rabarber och är så pass inspirerade av våra idoler på Lilla Labäck att jag rätt och slätt inte kan hålla mig från att svänga ihop en rabarberkompott. Med ett uns lakritspulver, vaniljglass och krossade småkakor blir detta en midsommardröm!

Foto: Camilla Åhlin

Rabarberdröm

Portioner 4 port

Ingredienser

  • 450 gram rabarber
  • 1/2 dl vatten
  • 2,5 dl råströsocker
  • 1/2 tsk lakritspulver
  • 6 st småkakor, gärna med kardemumma
  • 1/r l riktigt god vaniljglass

Instruktioner

  1. Skala rabarbern med en liten vass kniv, skiva den i halvcentimeter tjocka skivor.

  2. Lägg rabarber, socker och lakritspulver i en kastrull och häll över vattnet. Låt gosa till sig på svag värme i cirka 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.

  3. Portionera upp kompotten i fyra glas eller små skålar, toppa med glassen och sist krossade småkakor. Klart att njuta!

Foto: Camilla Åhlin
Tyckte du om detta? Dela gärna!