En av godsakerna som jag fick med mig från mitt besök på Smakfullt var skivat innanlår, även kallad lövbiff. Här kommer ett recept på fylld lövbiff med rökt sidfläsk, lök, senap, crème fraiche och riven ost.
Här har jag använt en hel rökt fläsksida men det går alldeles utmärkt med skivat bacon också, när det gäller osten till så blev det lite Wrångebäck från Almnäs men här kan man tänka sig att man använder en väl lagrad prästost istället.
Ett litet tips: Stick en tandpetare genom rullarna så håller de ihop lättare vid stekning.

Fylld lövbiff
Ingredienser
- 500 g skivat innanlår
- 150 g rökt sidfläsk/bacon
- 2 dl riven smakrik ost
- 2 msk grovkornig senap
- 1 st gul lök
- 1 dl crème fraiche
- salt och peppar
Instruktioner
-
Tärna/strimla sidfläsket/baconet. Finhacka löken.
Fräs sedan detta i en panna, låt svalna. Blanda sedan ner senap, crème fraiche och osten.
Lägg ut skivorna av köttet och salta och peppra. Fördela sedan fyllningen och rulla ihop. Stick gärna en tandpetare igen så blir de lättare att steka.
Stek i rikligt med smör.
Vad man äter till är det upp till Er att välja, de går lika bra ihop med potatismos som potatissallad. Eller varför inte bara en massa goda grönsaker...
Smaklig Spis!
