En vinnare!

Josef Assio – årets dessertmästare,  bjuder på en läcker dessert från restaurang Compagniets meny –  som han skapat.

Fotograf Josef Assio

Citrongräs & vaniljbrulee

Författare Josef Assio

Ingredienser

  • 375 g grädde
  • 125 g mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 2 stjälkar citrongräs strilad
  • 90 g strösocker
  • 120 g äggula

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk / grädde , citrongräs & vaniljstång. Vispa ihop socker och äggula och med grädd & mjölk blandningen

    Låt svalna över natten. Sila och baka i brulée formar på 95 grader i ca 1 timme.

 

Calamsisorbet

Författare Josef Assio

Ingredienser

  • 250 g Calamansi
  • 200 g mjölk
  • 400 g sockerlag 50/50

Instruktioner

  1. Kör ingredienserna i glassmaskin.

    Dekorera med friterad rispapper.

Tyckte du om detta? Dela gärna!