Jordgubbar och mikrogrönt!

SMAKA! älskar ju alla våra fina producenter som finns här mellan Vänern och Vättern! Och många är dem som kämpar dag ut och vecka in, undertecknad har haft förmånen att få vara både mentor och supermentor till ett fantastiskt initiativ från jordbruksverket genom ett projekt där fokus på utveckling och nätverkande genom studiebesök och föreläsningar har samlat ett gott gäng med allt från korvproducenter till chilliodlare för att fokusera på affärsutveckling och rollen som företagare och ledare. Om man inte försöker bli bättre slutar man att vara bra! En av de som varit med den här omgången är Malin Indebetou som representerar Munkebo Gård där man bland annat odlar jordgubbar, kanske världens godaste?!

 

title

Hopp om jordgubbar till midsommar!

title

Malin säger sammanfattningsvis att det har varit en utmaning att se på sitt företag med nya ögon, det är lätt att bli hemmablind och bara tänka på ett sätt och gå åt samma håll. Min mentor får mig att vända och vrida på saker, vi har samtidigt fått ett breddat kontaktnät över branchgränser och länsgränser. Heja Er säger vi och vi kan knappt bärga oss tills de första jordgubbarna kommer!

En annan deltagare är Michael Skaret som odlar mikrogrönt inomhus i vertikala odlingsystem, här snackar vi framtid på riktigt.. så coolt! Vi får anledning att återkomma till Michael och Nordamark i nästa inlägg där vi dyker ner lite närmare i hans verksamhet och bjuder på ett recept eller två.

title

Det här är ingen bild från en fancy nattklubb i New York utan taget i Skövde hos Nordamark och hans inomhusodlingar där det växer så det knakar!

title

Michael säger att få en personlig mentor, möjligheten att träffa andra inom den gröna näringen, spännande besök på större företag och nya kontakter är bara några av de fördelar man fick av att gå programmet! För mig har det varit en personlig utveckling som har resulterat i att jag kunnat ta mitt företag till nästa steg! Vi kommer med spänning att följa dig och din utveckling säger jag! Vem kan vara utan dina broccoliskott?!

 

 

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!