Bison i bröd – teriyakistyle på Wrågårdsvis

 

Passa på att besök Matmarknaden på Trandansen i helgen. Där kommer du att träffa på Wrågården som är en av utställarna. De kommer att servera ”Bison i bröd” och får du inte nog av denna läckra rätt så kommer här receptet så du själv kan göra det hemma. Varför inte byta ut kvällens fredagsmystacos hälsar Maria på Wrågården och önskar smaklig måltid.

Wrågården

Picklad lök

Ingredienser

  • 3 st rödlök
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk sesamolja

Instruktioner

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna.
    Skiva löken tunt, blanda i 1-2-3 lagen tillsammans med sesamoljan. Låt stå i kyl över natt!

 

Kimchi

Ingredienser

  • 1 huvud salladskål
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tumme ingefära
  • 2 st röda chillifrukter
  • 1/2 dl fisksås
  • 1/2 dl japansk soya
  • 1 msk sesamolja
  • 1 stor morot
  • 3 st salladslökar
  • 2 msk räkpasta

Receptanteckning

Skär ner kålen grovt, strö lite flingsalt över och låt stå framme ca 1 tim. Häll av vätskan och skölj kålen lite snabbt i kallt vatten, pressa ut överflödig vätska och lägg i stor skål.
Mixa övriga ingredienser utom morot, salladslök till en något sånär slät röra, och slå det över kålen.
Strimla salladslök och finriv morot, blanda samman allt med en sked. Ställ i kyl över natt!

Rostbiff på bison ”teriyakistyle” marinad:
Lika delar soya och honung kokas ihop.

Bryn köttet och pensla med lite marinad, baka på låg temperatur i ugn till innetemperatur på mellan 56-58 grader. Skiva köttet tunt och lägg i marinaden

Lägg ihop rätten och ät som en taco, toppa med sriracha majo!

Smaklig måltid och välkommen till Wrågården önskar Maria Lund och Henrik Alexandersson.

Tyckte du om detta? Dela gärna!