Grön Gulasch

Oset från julmaten har lagt sig och köttbullar, prinskorv och Janssons låter allt annat än eftertraktat just nu. Får vi istället frästa med en smakrik soppa som dessutom är laddad med goda, fräscha grönsaker. Varken magen eller smaklökarna kommer bli besvikna! Får du lite över? Perfekt i termosen för helgutflykten!

ingredienser-grön-gulasch
rykande-grön-gulaschsoppa

Grön Gulaschsoppa

Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 2 st gula lökar fint hackade
  • 6 st vitlöksklyftor fint hackade
  • 4 st potatisar skalade och tärnade
  • 1 liten bit rotselleri grovt riven
  • 1 st palsternacka skalad och fint hackad
  • 1 st röd chili fint hackad
  • 1 st röd paprika tärnad
  • 4 msk olja
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrön grovt mortlade
  • 1 burk (400g) finkrossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk färdigkokta bönor av valfri sort

Instruktioner

  1. Fräs lök, vitlök, potatis, rotselleri och i olja i soppkastrullen utan att grönsakerna får för mycket färg.

  2. Tillsätt paprikapulver och kumminfrön och fräs ytterligare en minut eller två. Tillsätt sedan paprikorna och chilin tillsammans med tomater och buljongen (1 liter vatten + 2 buljongtärningar) och de färdigkokta bönorna. 

  3. Låt koka upp och låt sedan soppan småkoka i 45–60 minuter. Smaka av med nymald svartpeppar och ev. mer salt.

Receptanteckning

Recept framtaget av Mattias Hägg.

Tyckte du om detta? Dela gärna!