Pimpa biffen!

Eftersom jag skrev om mitt besök på Wrågården senast så vill jag ju följa upp detta med ett gôtt recept! Nu är det lite svårt att få tag på bisonkött i butikerna här omkring eftersom allt kött de producerar behövs i den egna restaurangproduktionen. Men till följande recept så behövs det inte bisonkött (även fast jag tjôtade till mig ett litet paket) utan det går givetvis bra med fläskfärs, nötfärs, blandfärs eller älgfärs..ja vilken färs som helst egentligen. En färsbiff kan ju innehålla precis vad som helst och min poäng är att pimpa den med just det som du tycker om, här är ett förslag som jag gillar men prova för bövelen med både den ena och andra av smakkombinationer som ni tycker om själva, här finns det inga rätt eller fel tycker jag!

title

Vad ska man göra med den där sista biten ost som det inte går att hyvla en endaste skiva till av? Frysen börjar ju snart bli full av små påsar med riven ost som man ska ta fram men alltid glömmer av att man har…skär av ett par snuttar direkt och tryck ner i färsen eller så tar ni fram en påse riven ost och trycker ner i biffarna. Spring inte iväg och köp en ost bara för att fylla med, ta hand om slattar och rester…gör alltid gott i plånbok och hjärta!

 

Ostfylld bisonfärsbiff

Portioner 4

Ingredienser

 • 500 g bisonfärs eller valfri färs
 • 1 st ägg
 • 1 st vitlök Solo, fint hackad
 • 1 dl fint strimlad basilika
 • 1 st ekologisk citron, rivet skal av denna
 • 1 msk stark senap
 • 2 msk chilisås
 • 50 g ost av valfri sort
 • salt
 • nymald svartpeppar

Instruktioner

 1. Blanda ihop allt förutom salt, peppar och ost till en smidig smet. Smaka av med salt och peppar. Vågar man inte provsmaka rå färs så gör ett stekprov, stek en liten bit och känn så att sältan och pepparsmaken är bra. Skär osten i bitar om den inte redan är riven. Forma färsen till 8 bollar och tryck ner en bit ost i varje och "förslut". Stek i olja ett par minuter på varje sida, medelvärme gäller och innertemperaturen skall vara 70 grader. Har man gjort för tjocka så får de gå klart i ugnen.

title

Bon Appetit och Trevlig Helg!

Tyckte du om detta? Dela gärna!