Indiansommar ute på den Skaraborgska prärien…

Många är vi väl som  provat Wrågårdens Bisonburgare, denna lokala delikatess! Wrågården har varit flitiga utställare på Matfestivalen och Saluhallen genom åren och nu senast kunde man njuta av de på Sweden Outdoor Festival. Ett bra sommartips till nästa år är att man även kan njuta av deras gårdsproducerade glass som presenteras läckert i en äkta Italiensk glassvagn mitt i det gamla hönshuset som har gjorts i ordning så där härligt så att självaste Ernst hade blivit grön av avund…och i fredags avnjöt jag kanske den godaste av råbiffar jag provat. En råbiff på gårdens bisonkött med en underbar asiatisk touch, sååå gott!

title

Henrik och hans gäng på Wrågården står för ett värdskap i absoluta världsklass och i fredags hade jag tillsammans med glada kamrater förmånen att få hänga lite med det gänget i underbar höstsol. Wrågården ligger söder om Skövde, strax utanför Falköping. Denna fantastiskt utvecklade gård där man givetvis kan njuta av god mat men även sysselsätta sig med ett antal olika aktiviteter såsom femkamp, skyttesimulator, fotbollsgolf, ja det finns hur mycket som helst att välja på. Och så kan man åka på Bisonsafari, så häftigt! I en ”bepansrad” vagn åker man rätt ut på den Skaraborgska prärien för att möta dessa fantastiska varelser och det riktigt mullrar i marken när de får syn på oss och sätter av i full galopp mot vår vagn. Henrik påminner om att de här djuren är bra mycket snabbare än Usain Bolt så tänk inte ens tanken på att försöka visa Er tuffa, de kan faktiskt komma upp i en fart på över 60 km/h!

title

Förutom bisondjuren som uppgår till nästan hundratalet så finns här även ett dovhjortshägn och en alldeles särdeles snygg och silverskimrande älg vid namn Ebbot, lite George Clooney över honom faktiskt. Ebbot älskar att bli matad av äpplen men var rädd om era fingrar! Och när vi ändå är inne på det här med älgar så kan man faktiskt bo över i en älg här på Wrågården! Två stugor som är formade och utsågade till älgform finns det för tillfället och två nya är på väg att byggas, sååå coolt! Gå in och titta på wragarden.se och dröm er bort, en natt på den Skaraborgska prärien skulle väl smaka fint?! Ibland ser man inte skogen för alla träd så för Er som inte upptäckt denna pärla i vårt alldeles egna lilla land mellan Vänern och Vättern, Gör’t!

title

Ingen brittsommar fick vi och om det blir en indiansommar får vi väl se…..men att det kommer en riktig sommar igen vet vi till 100%. Så om Ni inte får en anledning att åka hit innan så missa inte att skriva upp ett bra tips inför nästa sommar, besök Wrågården för en god och svalkande glass med spännande smaksättning!

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!