Titta, prova, smaka och känn!

Nu till helgen så är det äntligen dags för Sweden Outdoor Festival uppe på Billingen igen! Och i samband med detta så arrangeras det SM i utomhusmatlagning för andra året i rad. En spännande tävling där matlagningsintresserade ställs inför en utmaning utöver det vanlig! 13 lag gör upp om att få titulera sig Svenska Mästare. Detta går till så att lagen skall tillaga en tre-rätters meny över öppen eld och Trangiakök. Tre timmar har de på sig och råvarukorgen innehåller enbart mat från lokala livsmedelsproducenter. Lagen och dess prestationer bedöms sedan av en jury som leds av ingen mindre än Carina Brydling! Som konferencier finner vi fantastiska Lisa Lemke som kommer hjälpa till att följa denna spännande tävling! Nytt för i år är att det har varit en deltävling i Skellefteå, så därifrån kommer två lag som kvalificerat sig.

title

SMAKA! tog pulsen på tävlingsledare Sven-Erik Larsson från Lokalproducerat i väst tidigare idag och så här säger han om hur det var uppe i Skellefteå och vad som väntar i helgen: -Som tävlingsledare på uttagningen i Skellefteå är jag jätteglad att vi fick till samma goa stämning som i Skövde förra året. Alla på plats, besökare, tävlanden och producenter i ett bra samtal som naturligtvis bara handlar om bra råvaror och goda måltider. Tack Skellefteå, vi ses nästa år igen. Och varmt välkomna upp på berget till helgen för ett Gott Möte!

title

En av förra årets deltagare i ”combat mode”. Förutom den spännande tävlingen så finns det mycket annat att göra, Föreläsningar, Prova På-aktiviteter, mathäng och mässområde. Se hela programmet på www.swedenoutdoorfestival.com

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!