Kullans lyckliga Lycka

Så har vi ytterligare en helt fantastisk Matfestival bakom oss! Väder som till slut valde att vara på våran sida, glada besökare och så många enastående producenter. Vilken grej det är! En av de producenter som ändå var snäppet ännu mera enastående (stackars juryn från Lokalproducerat i Väst, Hushållningssällskpet och Next Skövde som skulle välja en) är Kullans Lycka. Kullans Lycka kammade hem titeln ”Årets lokala livsmedelsproducent i Skaraborg”. I motiveringen står det bland annat att Agnetha utmärker sig med att vilja  lyfta den lokala maten, både sina egna produkter och andras – det älskar vi på Smaka! att höra, och hurrar vårat högsta. Självklart tog vi ett litet snack med den lyckliga vinnaren för att se hur hon ser på saker och ting, och visst blir vi sugna på att per omgående kvista dit och hälsa på? 15 km söder om Lidköping ska du styra kosan, för att se öppettider och vad Agnetha har på gång så går du in här.

title

Varför tycker du att Saluhallen är ett viktigt inslag på Matfestivalen i Skövde.

”Saluhallen har blivit en naturlig mötesplats för både kunder och producenter. Ett lokalt skafferi. Både de kunder som gör aktiva val men också de som är nyfikna på det lokala kommer.
Det blir spännande matsamtal och som kund får man provsmaka och få diskutera med producenten direkt, ställa frågor och få tips. Omvänt så får jag som producent direkt feedback på mina produkter – är de bra? Frågar kunden efter något annat? Matsamtalen är viktiga, det ökar intresset för det val vi gör.”

Det finns en sån fin och stark samverkan mellan producenter i vårat vackra Skaraborg, varför är det så tror du?
”Vår samverkan beror på att vi kan spegla oss i varandras vardag. Alla brinner vi för det vi gör och har ett genuint intresse för det som växer och förädlas nära. Blir lite av en livsstil. Vi producenter träffas också i olika matsammanhang och vi blir kollegor, att få vara en del av ett nätverk som Lokalproducerat i Väst öppnar också upp för att vi kan ses på olika arenor. Kollegor & ambassadörer för varandra istället för konkurrenter. Det gillar jag!!”
Vad är ditt närmsta projekt?
”Mitt närmaste projekt blir att lansera en ny förpackning, omarbetad logo och ny hemsida. Det kommer att ske i samband med Matfest den 24/9. Spännande men väldigt intensivt just nu.”
Vad är det härligaste med att vara en liten producent?
”Det är att jag har koll på hela kedjan – från att djuren föds till en färdig produkt. Att jag har närheten till djuren och få jobba med alla dessa fantastiska och duktiga människor jag har i mitt nätverk – allt från uppfödare och slakteri till charkuteri.”
Hur firar du och Lammen?
”Vi firade direkt genom att byta till favorithagen, med nytt fint bete….. men vi kommer att njuta av den här utmärkelsen länge – så på fårens menyn står både sly och äpplen!!”
Och slutligen – en av dina favvokombinationer med någon av dina produkter?
”Att nu till hösten laga en mustig gryta och smaksätta den med min Lammchili – blir en härlig hetta och smaklökarna jublar!”

 

title
Camilla Åhlin
Tyckte du om detta? Dela gärna!