The final countdown

Yes, yes ja nu är det nedräkning på riktigt hörrni. Tre ynka dagar kvar tills vi klipper bandet till årets Matfestival. Hurra för det! Jag vet inte vart jag ska börja i denna fantastiska tusenbladstårta (eller Mille-Feuille för dig som föredrar det franska köket)  av aktiviteter som gör varenda matglad liten rackare rörd till tårar. Men ok, låt mig göra ett försök och börja med framtiden. Det är nämligen så pass trevligt att alla matintresserade barn kommer att kunna ansöka till ”Sveriges Yngsta Mästerkock” under Matfestivalen, alltså tv-programmet på TV4 där unga mästerkockar kämpar på bland kastruller och skärbrädor. Här hittar du allt du behöver veta om var, när och hur det går till.

Foto: Mårten Bergkvist

Kyrkparken blir under festivalen hela Skövdes matsal, och det är här du kan äta dig lycklig. Kalkontacos, raggmunk, bisonburgare, pulled jack fruit, napolitansk pizza, ostron, friterad banan, rostad tomatsoppa, langos, …. bland annat. Du hör ju, det gör vem som helst glad oavsett smak. För att riktigt kunna planera din matresa så hittar du karta och menyer här. Där kan du också läsa hur du går till väga för att få fatt på ett Mathäfte. Det är din bästa vän under festivalen och superenkelt att få tag på.

Den delen av Matfestivalen som ändå får Smakas hjärta att slå lite hårdare är såklart Saluhallen, när Hertig Johans Torg fylls av våra lokalproducerande kompisar och det pratas, lagas och smakas mat från scenen. Just från den scenen kan du på fredag kl. 16.00 komma och hälsa på oss, Mattias och mig, när vi brassar mat och snackar lite med Paul Svensson, det vill du inte missa! Resten av Saluhallens fantastiska program hittar du precis här.

Foto: Mårten Bergkvist

Vi ses på fredag!

Camilla Åhlin
Tyckte du om detta? Dela gärna!