Honungsstekta morötter, bipollen och ingefärsyoghurt.

I tisdags fick vi en introduktion till den välsmakande honungen av Paul Svensson, TV-kocken som också är vår konferencier i Saluhallen under Matfestivalen. Idag ger han oss ett smarrigt tips på hur du bäst använder honung i matlagningen. Testa receptet och njut!

Fotograf: Tuana
Fotograf: Tuana

Honungsstekta morötter, bipollen och ingefärsyoghurt

Tvätta morötter noga, skär av blasten och finskär.

Torka av morötter helt torra och pensla med honung.

Mortla kryddor och fördela runt morötter. Salta och peppra.

Lägg på plåt och rosta i ugn på 175c till en innertemperatur på 90c. Strö över bipollen vid servering.

Blanda ingefära med 2 msk honung och lite vatten. Koka ingefära tills mjuk och all vätska är bortkokt. Låt svalna och blanda med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Blanda blasten med citronjuice och rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Serveras med fördel med rostade frön eller nötter.

Författare Paul Svensson

Ingredienser

  • 1 knippe morötter
  • 1/2 dl honung
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk fänkål
  • 1 msk bipollen
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 bit ingefära (grovriven) ca 4 cm
  • 1 st citron
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
Tyckte du om detta? Dela gärna!