Honung, smaken av en plats!

Paul Svensson är vår fantastiska konferencier i Saluhallen under Matfestivalen, vad passar då bättre än att be honom om hjälp med att ladda upp inför festivalen här på SMAKA! bloggen. Här kommer ett sött smakande inlägg från Paul och på fredag kan vi se fram emot ett tillhörande recept. 

Denna sammetslena, smakintensiva, gyllene råvara har allt för länge underskattats, blandats till en stereotyp hyllvara och behandlats som sötningsmedel till endast te. Sen jag blev bi-bonde har denna råvara verkligen vuxit i mina ögon till att bli en mångfacetterad och spännande produkt med oändligt med användningsområden. När jag idag träffar alla dessa eldsjälar med stor passion för bin och dess produkter är nyfikenheten så stor att få jämföra, prova och utforska deras fauna. För det är ju så att varje honungsbatch från varje bibonde är unik för dem, deras plats och växtlighet. Så i år föreslår jag att alla ni som har tänkt besöka saluhallen och Skövde matfestival. Ta tillfället i akt att köp med er några unika burkar och smaka på eran plats för det finns inget enklare sätt att smaksätta och njuta närodlat än med denna ljuvliga produkt som går under namnet HONUNG!!

Fotograf: Paul Svensson

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!