matFESTivalen!

Julafton, Påskafton och midsommar i all ära men snart är det äntligen dags för skaraborgarnas egen högtid igen, Matfestivalen!!! Mindre än tre veckor faktiskt, för den 25:e och 26:e augusti går den av stapeln för den 29:e gången. Och som den har utvecklats de här åren, det här med att flytta in mattälten i Kyrkparken och hägna in området var verkligen ett genidrag. Här kan man strosa omkring och njuta av god mat, dryck och underhållning av yppersta klass. Som kock och krögare är denna helg en av årets höjdpunkter och efter ett snack med ett par kollegor runt om i staden är vi helt överens. Särskilt kul är det ju att vi ser så många lokala inslag på tallrikarna, där har arrangören gjort ett kanonjobb med att uppmuntra till att få med det skaraborgska skafferiet i så stor utsträckning som möjligt. I skrivande stund är 25 restauranger klara och med det kanske man kan gissa att det kommer serveras närmare 100 000 portioner!!

title

Och på tal om närproducerat så firar Saluhallen 10 år i år! Detta charmiga inslag av Matfestivalen med så många utställare som man kan handla direkt av. Från scenen på Saluhallen kan man även titta på kockdueller och få matnyttiga tips av den härlige Paul Svensson som kommer för fjärde gången och sätter lite guldkant på tillställningen. Missa inte heller när SMAKA’s två bloggare kommer bjuda på ett spännande framträdande under fredagen.

title

Undertecknad tillsammans med Anna Maria Corazza Bildt och Paul Svensson från förra årets Matfestival.

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!