Kräftgång framåt

Hej och välkommen augusti du ljuvliga månad som vi på Smaka direkt, utan att passera gå, såklart förknippar med Matfestivalen. Detta betyder att de flesta av kommande inlägg på ett eller annat sätt kommer att handla om festivalen med stort F, och därför trippar vi nu först händelserna i förväg och tjuvstartar kräftpremiären lite… För förutom Matfestival så är det ju ändå kräftornas månad detta. Vad är det som gäller egentligen om vi vill fiska våra egna Vätternkräftor att sörpla loss på? Jo, såhär ligger det till:

Kräftfiske på allmänt vatten i Vättern är tillåtet utan under helger från och med den andra fredagen i augusti, som i år är den 11:e, till och med den andra söndagen i september, i år blir det den 10 :e. Under dessa helger får du fiska från fredag klockan 17.00 till söndag klockan 17.00.  (För att få fiska under övrig tid behöver du vara proffsig yrkesfiskare) Här hittar du allt du behöver veta för att inte göra någon sur genom att fiska på fel vatten eller ta upp för små kräftor.

Foto: Mattias Hägg

Vill du istället fiska i Karlsborgbelägna Bottensjön så gäller lite andra regler, de hittar du här.

Eller varför inte ta med din bästis, moster eller kärlek till Göta Kanal och sjön Viken på ett helgnöje som inkluderar både kräftfiske och övernattning i stuga eller vandrarhem, hur mysigt som helst! Läs mer om dessa trevliga paket här.

Så vässa fiskelyckan, läs på vad som gäller och ge dig ut i skymningen. På fredag kör vi kräftrecept vetja.

Tyckte du om detta? Dela gärna!