Cheesus!

Hyr lyxigt är det inte att ha en burk med hemgjord ricottaost i kylen? Eller varför inte som värsta bästa ”gå bort-presenten”? Här kommer ett busenkelt recept på en färskost som går snabbt att göra. Den här osten är gött fyllig med en behaglig syra.

Njut av osten naturell eller smaksätt den med det du tycker om. Använd till röror, sallader, på mackan eller som dessert, ja det finns mycket man kan använda den till.

title

Ricotta

Ingredienser

  • 1 liter Mjölk, gärna så fet som möjligt
  • 2 st Citroner, pressade

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Pressa i citronsaften. Låt stå en minut eller två tills mjölken delar sig och det blir en tjock och grynig ostmassa. Sila av och låt ostmassan "rinna av" i sil minst 30 minuter. Vasslen som blir kvar kan man med fördel använda som degvätska eller koka ner till messmör.

Här har vi ett serveringsförslag: På en bit rostat bröd med solmogna tomater och kallpressad rapsolja. Jag smaksatte min ricotta med persilja, vitlök och citronzest samt lite nymald svartpeppar.

title

 

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!