I Mormors Skafferi

Nu ni, nu börjar det på riktigt dra ihop sig till årets Matfestival och därmed också Saluhallen. (Matfestivalen är alltså ett årligt arrangemang med maten i fokus, och hjältarna på Next Skövde bakom rodret. Att lyfta Matfestivalen och Saluhallen även efter att mattälten är nerpackade är förresten vad som födde idén till den blogg du läser i detta nu. Så bra grej!) Sista helgen i augusti fylls Kyrkparken av god mat och på Hertig Johans Torg radar lokalproducenterna upp sig, vi återkommer till festivalen och koncentrerar oss i detta inlägg på Saluhallen. Några raringar som är med för första gången är ljuvliga ”Mormors Skafferi”, det är vi så glada för!

Mormors Skafferi är ett café i Falköping som bakar hela sortimentet av kakor, tårtor, bakelser bröd och smarriga pajer. Drömgoda småkakor som det är både larvigt och omöjligt att äta en av, det finns ju en anledning till att det heter ”Sju sorters kakor” och inte ”En sorts kaka”.

title

Då och då dukas det upp kakbuffé hos Mormor, enklaste sättet att veta när är att kika in på deras facebooksida. Det vill du inte missa! Detta är ett av flera smarriga skäl att ta minst en tur till Hertig Johans Torg den 25-26 augusti.

title
Tyckte du om detta? Dela gärna!