Gult är inte fult!

 

Vid mitt besök på Gissla trädgård så kunde jag inte låta bli att köpa med mig ett gäng goa ägg! Med dessa svängde jag ihop en helt fantastisk aioli som jag smaksatte med deras rökta chilisalt. Jag använder Skeby Guld, en kallpressad rapsolja som ger den en härlig nötig smak och en gyllene vacker färg. Aioli passar både till kött och fisk eller att dippa grönsaker i, funkar helt enkelt till det mesta och ett självklart inslag på sommarbuffén. Har man inte möjlighet att åka ut och handla direkt på gården så finns de med på REKO-ringen i Skövde, ett för övrigt alldeles förträffligt sätt att handla mat på.

Fotograf: Mattias Hägg
Fotograf: Mattias Hägg
Fotograf: Mattias Hägg

 

Kallpressad rapsaioli

Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 3 dl kallpressad rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt, gärna rökt chilisalt

Instruktioner

  1. Knäck ner äggulorna i en bunke, pressa över vitlöken. Häll sedan droppvis ner oljan. Vispa flitigt och häll inte i oljan för snabbt. Smaksätt med saltet, har Ni inte Gisslas chilisalt så kan man använda lite vanligt torkad chili. Chilin ger nämligen det hela en angenäm spetsighet.

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!