Jordgubbsfrossa

Men hörrni, som skrivet i förra inlägget så firar vi jordgubbens dag i morgon den 1 juli. Det kan Smaka! icke låta bli att fira med ett snabbt och smarrigt jordgubbsrecept. Ett recept som dessutom lämpar sig alldeles ypperligt att ta med på picknicken, eller äta i farten när du bara måste ha en dessert på väg till jobbet. Jordgubbscheesecake med basilikamarinerade jordgubbar. Mums!

Fotograf: Camilla Åhlin

 

 

Kvick jordgubbscheesecake med basilikagubbar

Portioner 4 port

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 200 g färskost, naturell
  • 1, 1/4 dl socker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 10 st digestivekex
  • 1,5 l färska jordgubbar
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl vatten

Instruktioner

  1. Börja med marinaden: Koka upp 1 dl vatten och 0,5 dl av sockret. Finhacka basilikan under tiden. Ta bort kastrullen från värmen, och blanda i basilika. Låt svalna, och blanda därefter i skivade eller kvartade jordgubbar. Låt dra under tiden du svänger ihop cheesecaken.

  2. Vispa grädden, blanda färskosten med resten av sockret och rör sedan ner det i grädden. Blanda tills du får en jämn och fin kräm.

  3. Krossa kexen i mindre bitar.

  4. Ta fram 4 st lämpliga glas, kristall om du är på det humöret eller plast om du ska ut i det fria.

  5. Varva sedan kexsmulor med kräm och toppa till sist härligheten, med de marinerade jordgubbarna. Tadaa, klart!

  6. Ska du inte mumsa i dig denna härlighet på stört så väntar du med att toppa den tills det är dags. Annars kan det bli en smula mojsigt.

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!