En gubbig röra

En vecka kvar till midsommar hörrni, och dessutom högsäsong för sommargalej med buffé. Smaka! frågade Anna-Lena på Knäck & Bräck vad som är hennes absoluta favvotillbehör till deras knäckebröd. ”Gubbröra är toppengott såhär i midsommartider” svarade Anna-Lena. Och det är vi verkligen beredda att hålla med om, så varsågoda – här kommer ett recept på en av de gubbigaste av röror. Perfekt om du vill tjuvstarta midsommarfirandet redan nu.

title

Gubbröra så som Smaka! gör den

Det finns lika många sätt att svänga ihop sin gubbröra som det finns midsommarstänger, men denna gillar Smaka! Det brynta smöret tar den till ytterligare en smakdimension. Mums.

Ingredienser

  • 2 burkar anjovisfiléer, centimerstora skurna bitar.
  • 2 st hårdkokta ekologiska ägg, finkackade
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1/2 dl finhackad färsk dill
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1 msk hackad kapris
  • salt & nymald svartpeppar
  • 100 gram smör

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom smöret. Salta och peppra.

  2. Bryn smöret, röra sakta i det tills det börjar skumma. Var då på din vakt, och precis när det börjar dofta sådär härligt nötigt tar du snabbt bort det från värmen. Häll upp det i en skål och låt svalna en smula, blanda sen i det i resten av gubbröran.


  3. Klart! Bara att skeda upp på valfritt av Knäck & Bräcks knäcke, älgar kan väl vara piffigt till den svenskaste av traditioner?

Tyckte du om detta? Dela gärna!