Knäck lite bräck

Nu ni, nu rullar anmälningarna till årets Saluhall in. Ni vet den fina Saluhallen som äger rum den 25-26 augusti på Hertig Johans Torg i samband med Matfestivalen. Låt oss ta en närmare titt på Knäck & Bräck, så lämpligt nu när det är högsäsong för sommargalej med bufféer och picknickar. Älgar, hjärtan, lingon, blåbär, emmer och spelt är några av Knäck och Bräcks kompisar. Anna-Lena och Niclas har kavlat och gräddat knäcke i Östra Tunhem sedan 2008, och de gör det så bra att de fått pris av Gastronomiska Akademien. Såklart att det skaraborgska hjärtat slår lite extra malligt då. Att de väljer att baka sina bröd på historiska sädesslag som emmer och spelt känns både modernt och hållbart, den bästa av kombinationer alltså. Dessutom alltid ekologiskt.

Fotograf: Knäck&Bräck
Fotograf: Knäck&Bräck

Emmer hörrni, har odlats i över 12000 år, det måste ju anses som en trend som är här för att stanna. Och spelt innehåller antioxidanter som stärker din kropps immunförsvar plus att det har ett lägre GI än vanligt vete, det i sin tur håller din blodsockerhalt jämn och fin. Perfekt i matsäcken och för ditt glada humörs skull. Mjölet köper Knäck och Bräck från Wästgötarna, som har fått på tok för lite uppmärksamhet på bloggen. Håll ut, det kommer!

Fotograf: Knäck&Bräck
Fotograf: Knäck&Bräck
Fotograf: Knäck&Bräck

Om du inte kan hålla dig till slutet av augusti och Saluhallen så kan du bland annat köpa knäcke och drömgoda skorpor på Falbygdens Ost, Grönsakshuset i Skövde eller Harrods i London om du råkar vara där… Heja på och heja Östra Tunhem vad bra ni är.

Tyckte du om detta? Dela gärna!