Let’s get the party started!

Alla goda ting är som bekant tre, och nu är det snart tre härliga sommarmånader kvar till årets Matfestival. Hurra vad kul! Anmälningarna till årets upplaga, som blir den 28:e i ordning, och bland de deltagande restaurangerna ser vi hittills Den Lilla Krogen, Bogrens SalongerPitchers, Plateaux, Mattias mat, och Viltmat. Den Lilla Krogen är sprillans nya  i sammanhanget, men någon som är van vid festivalkonceptet är Mattias Mat. Med tre priser i matsäcken ( två de senaste åren, och ett tidigare år. Både juryns och folkets pris) borde han eventuellt känna sig en smula svettig. Eller? Jag ställde tre snabba till Mattias. Såhär svarar han:

Foto: Mårten Bergkvist
Foto: Mårten Bergkvist

1. Känns det självklart att vara med?
”Det känns självklart att vara med, en av årets höjdpunkter”

2. Varför är Matfestivalen viktig för Skövde och Skaraborg?

”Den är viktig på flera plan, först och främst så är det ju årets helg, en högtid lik midsommar eller påsk fast vår alldeles egna helg. Här har Skövde gjort det fantastiskt bra som utvecklat den och sedan ”nystarten” med matserveringarna i kyrkparken är det väldigt gemytligt med alla tält och artister. Sen har vi Saluhallen, ett fantastiskt skyltfönster för många producenter från vårt närområde som får chansen att visa upp sig. Ett oerhört charmigt inslag.”

3. Hur tänker du kring menyvalet för att återigen få till en vinnande rätt 2017?

”Jag tänker inte avslöja några detaljer men arbetet är i full gång med att åter igen få till en vinnarrätt.”

Kämpa på och låt spisrosorna blomma säger Smaka! som kommer att hålla er uppdaterade om Matfestivalens alla mumsiga ingredinenser. Boka in 25-26 augusti nu!

Tyckte du om detta? Dela gärna!