Ett reko sätt att handla din mat

REKO, eller Rejäl Konsumtion, är ett helt perfekt köp- och säljkoncept för mat, som började i Finland men som nu ekar i hela Skaraborg tack vare en föreläsning av REKOs grundare Thomas Snellman. Vad är det för något härligt då undar du nyfiket? Jo, REKO är ett sätt för dig som konsument att handla direkt från producenten, utan mellanhänder, vilket i sin tur leder till att även ganska småskliga producenter når ut till en större skara, och du som konsument får direktkontakt med den som till exempel odlat potatisen, gullat med hönorna eller slungat honungen. Men är inte detta som en gårdsbutik? Jo, på sätt och vis, men här kommer det fiffiga: Försäljningen sker på samlad plats en bestämt tid, och då har du förbeställt det du ska ha som du bara plockar upp hos respektivee producent. Så, rätt och slätt blir det som en perfekt mix av nätsshopping och saluhall. Och inget svinn eller onödiga transporter eftersom produceneterna bara tar med sig precis så mycket som är beställt. Winwin för alla!

title

Så hur går det till? Allting sköts via en grupp på Facebook, det är lätt som en blåbärsplätt att gå med, där ser du alla annonser från de producenter som kommer att vara med och skriver en kommentar till den du vill handla av. Ungefär varannan vecka är målet att REKO-ringen ska träffas, men det kan variera under året. Så logga in på Facebook, sök upp REKO-ring för den eller de städer du är intresserad av, anmäl dig till gruppen och sen är det bara att beställa loss!  Nästa tillfälle i Skövde är redan i morgon ondsdag den 19 april på Billingehovs parkering kl. 18-19, så hinner du inte förbeställa något tills dess kan du ju ändå smyga förbi och kika på hur det går till.

title
Tyckte du om detta? Dela gärna!