Lyckeliga lamm.

Så har det blivit den veckan på året som avslutas med en påskhelg. Det kan vara sol och det kan vara snö, det är lite oklart och likaså är mattraditionerna. Men att det äts ägg och sill är ganska klart tror jag, och lamm. Lamm är väl egentligen den största skillnaden på jul- och påskmat? Precis som vanligt så tycker Smaka! att vi bör välja lamm från en uppfödare så nära som möjligt och att det är ett place där lammen haft det härligt, ett sådant ställe är Lycke Lamm utanför Lerdala. På gården Lycke föder familjen Terstappen upp Gotlandsfår. Får som betar i hagarna och bidrar till ett öppet landskap och en biologisk mångfald. Det ger glada får som ger ett gott kött och fina skinn.

title
title

Skinnen kan du köpa i den fina gårdsbutiken, där du också bland massor av trevligheter hittar möbler, vackra smycken, ägg (perfekt till påsk!) från gårdens glada hönor och honung som Lyckes flitiga bin producerat.

Foto: Lycke Lamm

Vill du köpa det goda lammköttet så kan du beställa lammlåda, allt du behöver veta om detta hittar du här. Där hittar du också öppettider för gårdsbutiken som är ett tipptopp besöksmål om du väljer att ta en tur längs vackra Vallevägen nu när den snart är i sitt absoluta esse.

P.S På fredag kommer ett lammrecept, missa inte!

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!