Pizza time!

Inspirera mera och likaså låt dig inspireras tänker jag, så när en vän och kollega säger att han äntligen hittat det perfekta glutenfira pizzadegsrecpetet är det givet att jag spetsar öronen. (Kollegan heter förresten Daniel, och när han inte letar de bästa recepten jobbar Daniel på Next Skövde som affärsområdeschef för handeln i Skövde)

Jag har gudskelov skonats från glutenintolerans och andra matintoleranser, men tycker att det är en bra idé att skippa vetemjöl mellan varven. I originalreceptet från Kostdoktorn ingår mandelmjöl, men jag tog mig friheten att byta ut det mot sojamjöl som också fungerade alldeles galant. Likaså bytte jag ut vitvinsvinäger mot min kära kompis äppelcidervinägern. Vad du väljer att toppa din dröm med är helt en smaksak, jag valde en riktigt god tomatsås som grund sen champinjoner, lök, soltorkade tomater, fetaost och ännu mera riven smakrik ost. Cheesus vad gott. När hela härligheten är gräddad så toppar jag med hot sauce, svartpeppar och oregano. Gott.

title

 

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!

Pizzalicious

Du behöver: (2 pizzor)

  • 125 g mozarella
  • 1¾ dl sojamjöl
  • 2 matskedar färskost
  • 1 tesked äppelciidervinäger
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • Lite olivolja, till händernna när du ska platta ut degen