Taco hej!

För ganska snart tre månader sen var det Matfestival i Skövde, jag smög omkring i kulisserna på Saluhallen och passade också på att smyga upp på scenen och brassa lite krubb tillsammans med Paul Svensson. Paul är, för den som inte vet, en av de gladaste kockar som finns och som lagar precis lika glad mat. Han är med på alla möjliga hörn, och hänger ofta här i vackra Skaraborg och också matkreatör på Fotografiska Museet

Det jag passade på att brassa från den där scenen (här kan du se hur det såg ut) var räktacos, och idag är det fredag och på tiden att jag delar med mig av ett tacorecept. Dessa räktacos väljer jag att servera i salladsblad, men diggar du hårda skal eller mjuka bröd så tar du det.  Sen är det ju högst individuellt vad du väljer att ha i och till dina tacos. Jag tycker att riven smakrik ost, några droppar hot sauce och Pico de gallo är viktigast. Recept på det sistnämnda hittar du här. Håll till godo!

Fotograf: Mårten Bergkvist
Fotograf: Mårten Bergkvist
Fotograf: Mårten Bergkvist

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!

Räktacos

Du behöver ungefär: (Recept lätt som en plätt som du ser)

 • 1 kg räkor (frysta eller färska)
 • 1 lime (skal och saft)
 • Chiliflakes eller en grön chilifrukt
 • 1 kruka färsk koriander
 • 1 vitlöksklyfta
 • Salt och nymald vitpeppar
 • Riven ost
 • Pico de gallo (se länk till recept högre upp i inlägget)
 • Romansalladsblad

Gör ungefär såhär:

 1. Skala räkorna
 2. Blanda räkorna med rivet skal och saft från limen, finhackad koriander, finhackad chili/chiliflingor, pressad vitlök samt salt och peppar
 3. Låt vila i kylskåpet medan du river ost, plockar salladsbladen och svänger ihop en Pico de gallo.
 4. Fyll bladen med räkor och övriga tillbehör och njut!

Additional Info