Behind the scenes, eller behind the inläggs.

Jag tänker att det är på sin plats att påminna lite om tanken och syftet med denna blogg, lite som ett behind The scenes-inlägg. Den sista helgen i augusti varje år anordnas Matfestivalen i Skövde, ett folkkalas med maten i fokus. (här kan du se precis hur trevligt) Lokala och hitresta krögare fyller Kyrkparken med ljuvliga smaker, och några ynka steg därifrån – på Hertig Johans Torg –  radar lokala producenter upp sina delikatesser på Saluhallen. Detta är så fantastiskt och det finns ett sånt oerhört skafferi i Skaraborg att detta måste uppmärksammas, det räcker inte med en helg om året. Därav uppkom idén om en blogg som hungrigt dyker in i det där skafferiet för att kolla läget och ibland brassa lite krubb med någon sorts koppling till Skaraborg. Det är alltså den blogg där du befinner dig i detta nu.

title
title
title

 

För varje producent jag lär känna, lär jag också känna en ny. Det nätverk som finns här gör mig så lycklig och imponerad. Så att fortsätta skriva om vad som finns att äta här även efter att jag betat av Saluhallen är inte särskilt trixigt. Detta gör jag tillsammans med Next Skövde som är arrangör av festivalen med stort F och likaså Saluhallen, ett väldigt trevligt uppdrag som passar en person som tänker på mat ungefär hela tiden. Det mesta i mitt liv kretsar kring maten och när jag inte skriver har jag ett jobb som bland annat går ut på att kombinera mat och dryck, så du förstår ju att detta är kul. Inspirationen till inläggen är inte svåra att hitta och idéerna till vad jag ska välja dyker oftast upp när jag sitter vid mitt skogsgröna sminkbord, i bilen på väg till jobbet, i mataffären eller på en promenad. Tillfällen när tankarna härjar fritt snarare än om jag skulle sätta mig ner och tvinga fram idé. Ibland kan det vara så att ett receptinlägg inte alls har någon skaraborgsk koppling mer än att undertecknad (jag) kommer härifrån, det får också ses som lokalproducerat. Så, låt oss fortsätta denna upptäcktsresa tillsammans så ska jag göra mitt allra bästa för att inspirera och tipsa. Trevlig läsning!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!