Låt det hetta till i höstkylan

Plötsligt blev det höst ute, men hittills en ganska samarbetsvillig höst med klar luft och vackert ljus. Men kyligare kvällar, filtarna flyttas från uteplatser till soffor och vi behöver något som värmer. Chili mina vänner, vi behöver chili! Bra för allt möjligt och gott till mycket. Här kommer därför ett recept på picklad chili, ett perfekt sätt att ta vara på den chili du kanske odlade i somras. Använd den sedan på dina tacos, som smaksättning i gryta, sås, vinegrette…. Jag använder sorten hot lemon, men kör hårt på den sort du gillar. Min chili har jag inte skördat från en egen välskött planta, den kommer från Söråsen i Töreboda. Det är för bra för att inte berätta mer om i nästa blogginlägg. Men till dess, låt oss pickla!

title
title
title
Tyckte du om detta? Dela gärna!

Picklad chili

Du behöver:

  • 400 gram chili
  • 4 dl vatten
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 4 msk socker
  • 1,5 tsk salt
  • 20 st svartpepparkorn (ingen fara om det blir 19 eller 21)
  • 20 st hela korianderfrön (ingen fara här heller om det blir 19 eller 21)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Några väl rengjorda glasburkar (gärna steriliserade såhär: sätt på ugnen på hundra grader, låt sen burkar och lock vara inne minst 15 minuter)