Nu är det fest igen!

Yes, nu på söndag den 25 september är det för tredje året i rad dags för ”Matfest” i Västra Götaland. Ett arrangemang som Lokalproducerat i Väst genomför tillsammans med matföreningar och organisationer runt om i regionen. Ett perfekt tillfälle att upptäcka alla de fantastiska matpärlor som finns här omkring, och verkligen lyfta det Skaraborgska skafferiet jag så lyckligt nämner ganska ofta. Det är så lätt att vi glömmer lyfta blicken, och likt robotar går till samma stora matvarubutik varje gång vi handlar. Inget fel med det, men det är ju så trevligt att supporta våra lokala hjältar och att få möta producenten bakom den goda maten. Att på så sätt få både mer kunskap och förståelse kring råvaran. Det är viktigt!

title
title

Vill du ladda ditt skafferi med allt du behöver för höstens uppiggande middagar, och blir du hungrig så finns det flera ställen som glatt mättar dig. Smaka! kommer att styra kosan mot bland andra Närebo där jag vet att de bland en massa annat gott också brukar sälja sin egna inlagd gurka, den är så god. Efter det tänkte jag pysa till Reseville, där finns det oljor, marmelader och annat ljuvligt mathantverk. De gör en apelsinolja som jag använde för att snabbt steka räkorna i till räktacosen jag lagade på Matfestivalen. Så grabba en karta och börja planera din food tour sunday. Matfest pågår mellan klockan 11-18 och karta finns att hämta på turistbyråerna i Skaraborg, men går också att ladda ner här. Missa inte!

title

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!