Det rullar

Med huvudet fullt av inspiration inför SM i utomhuslagning tänker jag att ett snabbt och gott picknickrecept är på sin plats. Rullar fyllda med goda grejer är bland det fiffigaste att ta med på picknick, bara att rulla in i smörpapper eller folie och du är redo. Inga tallrikar och bestick behövs. Möjligtvis servetter.

title
title

Jag använde förresten enrisrökt sidfläsk från våra kompisar på Hemgården, som du kan läsa mer om här. När det gäller mängden chili, citron, salt och så vidare är det bara att smaka, smaka och smaka dig fram till din perfekta blandning. Det gäller alla recept och all matlagning. Helt okomplicerat. Nu kör vi!

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!

Picnickrulle med svartkål, ägg och stekt sidfläsk.

Gör såhär:

  1. Skär bort de lite grövre stjälkarna på kålen, skär sedan bladen i stora bitar och skiva vitlöken tunt.
  2. Hetta upp en panna med lite olja, och fräs sen vitlök och kål kvickt. De ska inte få färg, bara mjukna lite. Salta och peppra.
  3. Skiva sidfläsket i så pass tjocka eller tunna skivor du vill ha, och stek dessa.
  4. Börja med att koka äggen, så att de hinner svalna.
  5. Hacka äggen ganska grovt och blanda sedan försiktigt med Smetana, chiliflakes, en skvätt citronsaft och rivet citronskal. Smaka av med salt.
  6. Ta fram brödet, börja med kål, sedan röra, fläsk och tomat. Sist några drag med pepparkvarnen.
  7. Vik in botten först, och sen sidorna. Tadaa - klart!