Vilken fest…ival!

Matfestivalen är över för i år, och vi är nog alla lite sådär skönt efter-event-trötta. Men samtidigt så nöjda och glada över allt det fantastiska engagemang som sprudlade ikapp med solen i dagarna två. Och alla intryck… Shit pommes frites vad kul vi hade! Till exempel så brassade jag krubb med supertrevlige Paul Svensson, kocken vars matfilosofi jag sannerligen skriver under på. och jag snick snackade med en rad glada producenter som det nu brinner i bloggfingrarna över att få skriva om.

Från scenen på Saluhallen lagades det inte bara mat, det delades ut priser också. Så under hösten kommer det inte bara att dyka upp ett rörligt inlägg som visar hur och vad jag lagade med Paul. Guldkantade reportage från pristagarna Wrågården, Moster Susannes Ekoägg (det blir ett återbesök, läs tidigare inlägg här.) och Lantfisk (även om de nu råkar bo i Bohuslän). Naturligtvis kommer jag också ta en tur till Hemgårdens Chark som gör den allra godaste grynkorven enligt Grynkorvsakademien, och som därför fick ta emot pris av Anna Maria Corazza Bildt. Och nog behöver jag kolla läget med Mattias Hägg på MattiasMat som vann ”Matfestivalens Stora pris”. I Kulturhuset pågick det dessutom Vin & Delikatessmässan, såklart kvistade jag över dit för att kolla läget och morsa på importörer kanske inte sysslar med lokalproducerat skaraborgsk mat, men som har sina företag här. Crossover alltså, och absolut något att glutta närmare på. Ja men du hör ju, detta blir en kul höst!

title

 

Tyckte du om detta? Dela gärna!