Bland grönsaker och Bladh

Om du tar en tur längs vackra Vallevägen, där Skaraborg visar upp sig från sin allra malligaste sida så kommer du att komma till Daniel Bladh på Prästakvarna Gårdsbutik. Stanna till där!’

I den rara lilla butiken som generöst nog är öppen dygnet runt plockar du det du vill köpa, räknar ut vad du är skyldig och stoppar pengarna i ett hål i väggen. Eller ännu hellre swishar. Hur fiffigt som helst! Vill du hellre handla av en person så kvistar du förbi en lördag mellan kl. 10-13. I butiken hittar du de grönsaker Daniel skördar på gården. Till exempel tomater av sorterna Falvence och Gizmo från någon av de fyra hundra plantorna, som du kan använda i en drömgod Pico de Gallo (håll ut, recept kommer på tisdag och Flavence innhåller dessutom dubbelt så mycket antioxidanter som en vanlig standardtomat ). Eller Amadinepotatis. Har du smakat Amadine? Kom igen vad god den är! Nötig och nästan lite smörig smak. Underbar kokt i sin enkelhet, eller klyftad och bakad i ugn med en god olja, färska örter och flingsalt. 225 grader tills den fått en fin gyllenbrun färg. Det blir bra. Eller varför inte köpa lite squash till några riktigt goda squashplättar. Eller ta lite av allt och gör en mustig ratatouille att servera till sommarens sista grillningar. Vet du inte vad en ratatouille är så googlar du det, men det kan också hända att ett recept dyker upp. Och skulle du behöva ha ett fint fårskinn att värma fossingarna på nu när det snart börjar blåsa ännu mera höstliga vindar, då hittar du det hos Prästakvarna.

title
title

 

Det fina med att butiken är öppen dygnet runt, är ju att du kan spontanhandla på väg förbi. Eller att du kan köpa ägg till din nattmacka när det suget blir för stort för att sova förbi. Hönorna på gården vaktas förresten av den stiliga tuppen Olle, bara han är värt ett besök.

title
Tyckte du om detta? Dela gärna!