Let’s go bananas!

I förra inlägget skrevs det några rader om Festivalbananen. Oh my vad min mage började längta efter bananpannkakor! (Lite missvisande namn, då storleken är mer som en plätt än pannkaka) Funkar både till frukost, lunch, middag och däremellan. Dessutom ett av de lättaste recept jag förmodligen någonsin kommer att publicera, ingredienserna är precis de du ser på bilden. Kokosoljan är full av nyttigheter och ger en trevlig smak.  Jag brukar toppa med rostade kokoschips för att få lite krisp och ännu mera ljuvlig kokosfeeling, men där ser jag inga begränsningar. Nutella, bär, rivet äpple, glass… Så låt oss gå helt bananas i väntan på årets Matfestival.

Foto: Camilla Åhlin
Tyckte du om detta? Dela gärna!

Bananpannkakor

Du behöver:

  • 1 mogen banan
  • 2 ägg
  • Vaniljpulver
  • Kanel
  • Salt
  • Kokosolja att steka i
  • Kokoschips att toppa med om du giilar det

Såhär lätt är det:

  1. Mosa bananerna, blanda med ägg. Smaksätt med salt, kanel och vanilj efter behag.
  2. Toppa med kokoschips eller vad du känner dig sugen på och njut.

Additional Info